Menu

Väsyneelle voimaa

     17.9.2021 | Väsyneelle voimaa

Kurkiaurassa sen vetäjä vaihtuu, eniten voimia matka vie ensimmäisenä lentävältä linnulta, muut tulevat sen siiveniskujen aikaansaamassa ilmavirrassa, joka vahvistuu taaempana lentävillä.

Väsyneimmät lentävät viimeisinä ja ovat toisten siipien aikaansaaman ilmavirran kannateltavina. Jos yksi linnuista aikoo jäädä parven vauhdista, joku lintu jättäytyy sen kanssa huolehtimaan sen jaksamisesta.

Me ihmiset tarvitsemme toistemme vahvuutta, kukin vuorollamme olemme vetovastuussa ja kannattelemme toisiamme. Seurakuntaparvessa jokaista tarvitaan, että parvi pääsee perille, perässä tulevat saavat osan edellä lentävien voimista ikään kuin itselleen.

Ja välillä saa rauhassa jättäytyä vähän taaemmaksi, peesailla, kunnes omat voimat vahvistuvat. Väsyneelle Herra antaa voiman, hän uudistaa sinut kuin kotka uudistuu piilopaikassa levätessään ja kasvatellessaan uutta höyhenpeitettä. Meitä kutsutaan myös parveilemaan, yhteyteen, toinen toistamme kannattelemaan. Ja muistuttamaan, mistä apu tulee: Kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy. Jes. 40:31

Kaisa