Menu

Rauhaa uhkakuvien keskelle

     4.3. 2022 | Rauhaa uhkakuvien keskelle

Rauha lähtee jokaisen ihmisen sydämestä. Jeesus kutsui onnellisiksi rauhan tekijöitä.

Mieli kuormittuu nyt, stressi kasvaa ja huoli tulevasta. Samalla lähimmäisten hätä tulee olohuoneisiin, täyttää uutistulvalla, joka kouraisee syvältä – meidän veljemme ja sisaremme – yhtä hyvin voisimme olla heidän saappaissaan.

Pahuus järkyttää ja saa toimimaan rauhan puolesta. Kaikilla eivät elämän voimavarat kanna uhkakuvien virrassa. Jos on jo valmiiksi jossain kriisissä, on uupunut tai sairastaa, hoitaa omaista, voi olla hyvin raskasta katsoa pandemian väsyttämillä silmillä sotauutisia.

On tärkeää auttaa, miten voi, on myös yhtä tärkeää pitää huolta kaikesta juuri siinä omalla paikalla kuin tähänkin asti, että arki rullaa, koska se myös kantaa. On hyvä suojata lasten ja nuorten sekä vanhusten mieltä ja itseä myös jatkuvalta sotauutisoinnilta. Voi välillä rajata itselleen huolivapaan aikavyöhykkeen, tehdä välillä niitä asioita, mistä muulloinkin on saanut iloa ja voimia.

Usko Jumalaan voi antaa sellaisen pohjan, joka ei järky maailman mullistusten myötä. Tietoisuus siitä, että Kaikkivaltias Jumala kuulee rukouksemme ja hätämme, antaa turvan yksinäisissäkin paikoissa ja hetkissä. Myös yhteinen rukous kantaa, yhdessä pyydämme rauhaa sodan keskelle, ja ihmisten sydämiin.

Rauha alkaa jokaisen sydämestä. Rauhan tekijän onni on siinä, että pyrkii rakentamaan parempaa maailmaa, kantamaan kortensa kekoon. Maailma on yhteinen, me olemme sisaria ja veljiä tällä rakkaalla maapallollamme, joka on yhteinen kotimme.

Herra Jeesus, sinä olet Rauhanruhtinas, Vapahtaja eli vapauttaja. Rukoilemme, tule sinne, missä tällä hetkellä on hätää ja epätoivoa, nosta turvaasi ja puhu hellästi hätääntyneen sydämelle. Sinä olet kärsinyt ja kuollut puolestamme, että meillä olisi rauha. Sydämessä. Vapauta pelon kahleista toimimaan, rukoilemaan ja jakamaan yhdessä toivon sanomaa. Tee meistä rauhantekijöitä. Amen

Kaisa