Menu

Metsässä

     4.9.2020 | Metsässä

Alkusyksyn pehmeä lämpö poskellani. Se kuiskaa - älä huolehdi huomisesta, kyllä se tulee ajallaan. Kävelen, kävelen ja aistin, tuuli on syksyn, se vie pois kesälinnut ja laulu hiljenee. Metsä odottaa putoavia lehtiä, polku tuoksuu kosteille neulasille. Puolukat ovat punastuneet poimittaviksi, koivuneiti on pukeutunut jo osin keltaiseen.

Huolettomuuteen, siihen metsä hitaasti ohjaa, kun syvemmälle vaellan äänettömyyteen. Jossain hypähtää orava, kerää talvivarastojaan häntä vilkkuen puunrungolla. Hiljaisuus ei ole tyhjää, se on vahvaa läsnäoloa, vaikka en näe ketään missään. Itsekö olen vihdoin läsnä? 

Kiire on haihtunut syystuuleen, ajatukset rauhoittuneet tuoksuihin ja vihreään. Valo leikkii hämähäkinverkon kastepisaroissa, männynoksien välissä ja sammalilla. Pehmeä alkusyksy, sen kosketus poskella, minä olen, olen vain. Ja jotain minussa putoaa ja haihtuu, kohoaa hengityksen mukana vapauteen.

Syvällä ovat juuret, minunkin, kun kurkotan puunlatvojen kanssa yhdessä korkeuksiin. Taivaan ja maan, kaikkeuden saan ottaa vastaan kuin tuoreen hedelmän, mehukkaan ja makean. Käteni on täyttynyt valosta ja sieluun on syntynyt sävel. Vahingossa laulan, huomaan, ja Jeesus on lähellä, niin lähellä kuin oma sydän.


Kaisa