Menu

Maata jalkojen alle

     11.3.2024 | Maata jalkojen alle

Jeesuksen ylle laskeutui valkea kyyhky kastehetkellä. Tuo kyyhky oli Pyhä Henki. Vanhan testamentin vedenpaisumuskertomuksesta löydämme myös kyyhkyn. Valkoinen kyyhky oli Nooalle toivon tuoja. Kyyhky toi oliivipuun oksan Nooalle ja viimeisen kerran se jäi sille tielleen. Oliivipuun oksa on rauhan vertauskuva. Toivo on jäljellä vedenpaisumustemme, katastrofiemme jälkeen. Kun elämä taas jatkuu, kun on mahdollista tulla ulos arkista, missä olet ollut suojassa myrskyn ajan, ja on aika astua maan kamaralle. Tuntea luja maa jalkojen alla.

Pyhä Henki on laskeutunut yllesi pyhässä kasteessasi. Jumalan rakkaus on seurannut sinua kaikki päivät, koko elämän. Mutta milloin tuo kyyhky on saanut laskeutua luoksesi? Oletko ehkä kohottanut katseesi ylöspäin kaipausta täynnä? Tuohon kaipaukseen on jo vastattu. Pyhä Henki on luonasi ja tahtoo saada sinut nostamaan katseesi ja avaamaan sydämesi.  Pyhä Henki lohduttaa ja parantaa. Hän on paras terapeuttimme, koska hän tuntee meidät kokonaan ja voi täyttää meissä sen, mitä syvimmältään kaipaamme. Pyhä Henki vahvistaa ja lujittaa. Rohkaisee, ohjaa, neuvoo ja muistuttaa. Antaa maistaa hyvyyttä, Jumalan armoa.

Sisäinen parantuminen on antautumista rakastetuksi. Pyhä Henki on rakkautta. Vuodatettuna yllemme. Room.5:5 ”Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen.”

Kaisa