Menu

Kaikki kääntyy hyväksi

     12.10.2021 | Kaikki kääntyy hyväksi

Tähän lauseeseen sisältyy kristinuskon sanoma, Raamatun ydin.

Sen, minkä ihminen on onnistunut rikkomaan

ja pilaamaan, sen tappiomme Jumala on kääntänyt voitoksi Kristuksen ristillä. Tämä totuus voi myös kantaa meitä elämässämme. Luin tuon ajatuksen kerran erään kirjan alusta, se viehätti kovasti eikä jättänyt minua. Se on peräisin 1300-luvulla Englannissa eläneeltä kristityltä mystikolta Juliana Norwichlaiselta, hän lohdutti aikalaisiaan: ”Kaikki kääntyy hyväksi, kaikki kääntyy hyväksi ja kaikki mikä tapahtuu, kääntyy lopulta hyväksi.”

Lause kaikki kääntyy hyväksi kertoo muutoksesta. Muutoksesta, jonka hedelmä on hyvä, makea ja kaunis, siunaukseksi sitä voisi myös kutsua. Jos luotan siihen, että kaikki kääntyy hyväksi, vaikeuksienkin keskellä voin kokea sisäistä rauhaa.

Paavalilla oli ollut paljon vaikeuksia ja silti hän kirjoittaa korinttilaisille: ”Tämä kaikki tapahtuu teidän takianne, jotta yhä enenevä armo synnyttäisi yhä useammissa runsasta kiitollisuutta Jumalan kunniaksi. Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. Tämä hetkellinen ja vähäinen ahdinkomme tuottaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden.”2Kor.4:16-17

Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. Aamen! Pelossa on rangaistusta, kuten Johannes sanoo, mutta rakkaudessa ei ole pelkoa. Se, mikä meitä pelottaa, mikä meitä lannistaa, kutsuukin meitä muutokseen. Sen, mikä on ulkonaisesti pahaa, sen Jumala laittaa palvelemaan tarkoitusperiään. Luther puhuu Jumalan vasemman käden työstä meidän elämässämme silloin, kun Hän sallii meille vastoinkäymisiä ja kärsimystä. Mitään ei tapahdu hänen tietämättään, hänen sallimattaan. Olettehan te paljonkalliimpiarvoiset kuin varpuset, Jeesus sanoi, ja yksikään niistä ei putoa maahan teidän taivaallisen Isänne tietämättä.

Meitä kutsutaan päästämään irti. Päästämään irti omavoimaisuudesta, mistä ovat merkkinä huolehtimisemme ja murehtimisemme. Emme me voi huolehtimisillamme kuitenkaan mitään. Levollinen luottamus syntyy irti päästämisestä ja jättäytymisestä itseä suuremman, rakastavan ja kaikkivaltiaan käsiin. Sinua kannetaan, sinä et kamppaile yksin elämäsi taisteluissa.

Kaisa